KARSTEN THOUGAARD

Karsten er tredje generation på gården Granly, hvor han bor sammen med sin kone. Sammen har de tre børn, hvoraf kun den yngste bor hjemme. Granly ligger vest for Hobro i et naturskønt område med skov og marker som nærmeste nabo.

Udover de æglæggende høns har Karsten opdræt af hønniker (kyllinger som bliver til æglæggende høns). I løbet af et år opdrætter han 30.000 hønniker. Halvdelen af dem er til egen brug, den anden halvdel er til salg til andre økologiske landmænd.

Karsten modtager sine kyllinger som daggamle, og de opdrættes på de to gårde som familien har udover Granly. Når de er cirka 17 uger, flyttes hønnikerne over i staldene med de æglæggende høns. Her får Karsten hjælp af en medarbejder.

Økologi er en livsstil

– Her hos os er økologi en livsstil. Økologi handler om dyrevelfærd og bæredygtighed. Det har stor betydning at vores dyr trives. I den daglige omgang med dyrene er der fokus på at de har optimale forhold. Sunde dyr giver øget arbejdsglæde og positive tal på bundlinjen, siger Karsten, og fortsætter:

– Vi driver vores jord økologisk, og tror på at den bedste arv vi kan give videre til de kommende generationer, er en jord fri for sprøjtemidler af enhver art.

– Vi vægter at leve sundt og vælger bevidst økologi til, fordi vi mærker på egne kroppe at den livsstil er god for os.

STALD DATA