DUEHOLM, ØRSKOVGAARD OG ØSTERLYKKE

Ægpakkeriet Dueholm er opkaldt efter en mere end 200 år gammel bondegård af samme navn, beliggende ved Hovedgård mellem Horsens og Aarhus. Gård og pakkeri er en ægte familievirksomhed der drives af ægteparret Lars og Susanne Poulsen samt deres fem voksne sønner. Gården har de overtaget fra Lars’ forældre. Pakkeriet har Lars, Susanne og sønnerne bygget op.

Indtil 2012 var pakkeriet indrettet i en bygning på Dueholm. Men der blev pladsen for trang, så nu er pakkeriet flyttet til en nabogård.

Økologiske pionerer

Lars og Susanne var blandt pionererne indenfor økologisk produktion af æg i Danmark, og lige siden 1991 har der været økologisk hønsehold på Dueholm. I dag er der seks flokke med hver 3.000 høns i gårdens stalde og hønsegårde.

Med tiden er bedriften blevet udvidet gennem opkøb af gårdene Ørskovgaard og Østerlykke. Her er der henholdsvis 18 og 4 flokke a’ 3.000 høns.

Desuden er der opdræt af økologiske kyllinger på Ørskovgaard. Så familien Poulsen er selvforsynende med høns til produktionen af æg.

Dyrevelfærd i højsædet

– Dyrevelfærd har altid været utroligt vigtigt for os. For eksempel var vi i begyndelsen af 1990’erne nogle af de første der lod være med at brænde spidsen af hønsenes næb, selv om det var tilladt at gøre det på økologiske høns den gang. Det er det heldigvis ikke mere, fortæller Lars, og fortsætter:

– Vi var også blandt de første der fandt på at hønsene skulle have en veranda som udbygning på hønsehuset. Under verandaens halvtag kan hønsene gå udenfor på et tørt underlag, uanset hvor vådt vejret er.

– Alle æg som bliver lagt i æggebakker på vores pakkeri, skal komme fra høns som har et godt liv med høj dyrevelfærd. Det er vores ledetråd.

Læs mere under menupunktet Historie

STALD DATA