DUEHOLM GÅR AKTIVT IND I KAMPEN FOR AT UNDGÅ BRUD PÅ DET YDERSTE AF BRYSTBENET HOS HØNS

En ny rapport har vist, at otte ud af 10 høns får brud eller revner på det yderste af brystbenet, når de lægger æg. Det kan vi ikke acceptere, så derfor tester vi i samarbejde med COOP, at ændre produktionsmetoden, så den er mere skånsom for vores høns

I sidste uge viste en rapport fra Københavns Universitet, at op mod 85 procent af alle æglæggende høns får frakturer eller revner i den yderste ende af brystbenet. Den måde, frakturerne ser ud på, stemmer overens med, at deres kroppe bliver presset indefra ved æglægningen, og forskerne peger på, at tidlig æglægning kan være en årsag.

Hos Dueholm har dyrevelfærd altid haft højeste prioritet, og derfor vil vi forsøge at udsætte æglægningen lidt længere, så hønsene kan nå at vokse sig større og mere robuste inden de begynder at lægge æg.

Ifølge data fra undersøgelsen er det muligt at reducerede forekomsten af brud med op til 12 procent ved at udskyde æglægningen bare en uge, så vi håber, at det nye tiltag vil gøre en forskel for vores høns.

Da dette er noget vi som ægproducent umiddelbart kan teste, ønsker vi at handle nu og vi går i gang med forsøget ved opstart af næste besætning.

Forskerne vil løbende undersøge, hvor stor effekt forskellige tiltag kan have på at afhjælpe problemet. Vi vil følge udviklingen nøje og i takt med at der kommer mere viden på området, vil vi som altid, have fokus på at give hønsene de bedst mulige vilkår.