OKKER GOKKER GÅRDEN

På det nordlige Djursland bor Kaj Jørgensen på Okker Gokker Gården. I stalden og hønsegården har Kaj 4.380 høns fordelt på to flokke. Lige siden 1994 har han drevet gården økologisk.

– At jeg er økolog skyldes især glæden ved at arbejde uden kemikalier. Det er også dejligt at hønsene kan gå udenfor, og indendørs har de mere plads end de høns som ikke er økologiske, forklarer Kaj.

Træer i hønsegården

I hønsegården har han plantet graner, pil og andre slags træer.

– Høns stammer jo fra nogle skovfugle, så det er naturligt for dem at gå rundt mellem træer. Det er de glade for, og samtidig kan jeg klippe pyntegrønt af granerne om efteråret. Piletræerne kan jeg bruge til at lave træflis til mit stokerfyr, og træerne vokser bare ud igen efter jeg har skåret af dem. På den måde får jeg CO2 neutral opvarmning til stuehuset, så det er en god løsning for både hønsene og mig, siger Kaj.

STALD DATA