HENRIK CHRISTENSEN

I Givskud vest for Vejle ejer Henrik Christensen tre gårde som han sammen med tre medarbejdere driver økologisk. På to af gårdene er der i alt seks flokke høns med tilsammen 18.000 høns som lægger æg til dig og alle andre der spiser æg fra Dueholm.

På den tredje gård er der stalde og udearealer til 6.000 kyllinger. De bliver flyttet over i hønsehusene og hønsegårdene når de er 18 uger gamle og begynder at lægge æg. Levekyllinger, kalder Henrik dem.

Desuden har han 9.600 slagtekyllinger. De bliver sendt til slagteriet, når de er store nok. En stor del af foderet til hønsene og kyllingerne dyrker Henrik og hans medhjælpere selv.

Hønsene har mere plads

– Jeg synes noget af det fine ved økologi er, at hønsene har mere plads end i andre produktioner. Det er også godt at de kan gå udenfor. Der er nogle af de svage høns som vælger at blive inde, men så har de fred for de stærkere høns som vælger at gå ud i hønsegården, siger Henrik.

STALD DATA